Reishi de paddenstoel van onsterfelijkheid

 

Al duizenden jaren word deze paddenstoel gebruikt om lichaam en geest te helen. De geschiedenis gaat verder dan 5000 jaar, sommigen zeggen wel 10.000 jaar. Een wonderlijke schimmel met vele werkzame stoffen en effecten, die wij helaas niet mogen zeggen. Maar hij heeft wel meer dan 20 effecten op lichaam en geest in helende krachten.

Helaas is er een aantal jaar geleden een wet in NL gekomen, die bepaalt dat een website waar suppletie wordt verkocht, niet meer mogen zeggen waar het goed voor is, dus zal je de werking ervan moeten opzoeken op Pubmed bijvoorbeeld, daar vind je alle medische onderzoeken en de effecten. Je zal versteld staan waar deze paddenstoel goed voor is.

Mushrooms and Health heeft de soort Reishi uitgezocht die van hoge kwaliteit is, namelijk de extractvorm, die gebruik je als je klachten hebt en dit heeft een sterker effect dan een poeder. Ook dien je afhankelijk van welke klacht je het gebruikt een minimale dosis nemen om het effectief te laten zijn. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld dit boek om meer te leren over de werking en dosis.

De spirituele kennis en geschiedenis van de Reishi

 

“Reishi Mushroom (Ling Zhi, Ganoderma Lucidum) heeft een lange en roemruchte geschiedenis in het Verre Oosten. De Chinezen kennen de krachtige geest-bevrijdende eigenschappen al sinds 2975 voor Christus, toen de eerste officiële Chinese kruidenfarmacoepia werd geschreven. De heersende elite en filosofen van het oude China vereerden Reishi zeer en er wordt gezegd dat verlichters zoals Lao Tzu, Confucius en vele andere minder bekende heersers in het oude China het dagelijks consumeerden. Reishi wordt op oude rolschilderingen afgebeeld als een ‘brug tussen aarde en hemel’. De elite van de Klassieke Gouden Eeuw van China, die duurde van ongeveer 3000 voor Christus. tot 1911 A.D. hield blijkbaar de kennis van de voordelen van Reishi voor zichzelf, en tijdens de culturele revolutie liet Mao Tze Tung Reishi verwijderen uit de Chinese Farmacoepia (ongetwijfeld vanwege het bekende versterkende potentieel).

De vele gunstige effecten van Reishi op de gezondheid worden nu pas in het Westen erkend en zijn misschien wel het best bewaarde geheim ter wereld. Reishi, en andere ‘geavanceerde schimmels’ worden als buitenaards beschouwd. Dat wil zeggen, mycologen denken dat ze in andere zonnestelsels zijn ontstaan. Wij geloven dat de myceliummassa van deze paddenstoelen het activerende principe van bewustzijn op aarde kan vertegenwoordigen. Onze neurologische systemen lijken erg op mycelia van schimmels, en het is mogelijk dat ze middelen bevatten die ons bewustzijn van hoger bewustzijn verder kunnen activeren. Wij geloven dat dit de reden is waarom Reishi ons op dit moment ‘vindt’, om onze aanstaande sprong naar een meer spiritueel georiënteerde soort te faciliteren.

“Reishi vult alle 3 de schatten aan (Jing, Chi en Shen) maar heeft de meest tonische werking op Shen (spirituele uitstraling). Veel Chinese kruidkundigen erkennen dat de wilde Reishi-paddenstoel meer voordelen heeft voor Shen dan enig ander bekend kruiden adaptogeen. De Ganoderma-paddenstoel is een Chinees symbool voor een lang leven. Het wordt vaak vergeleken met de lotusbloem uit de boeddhistische tradities in termen van zijn betekenis als spiritueel symbool. Voor de Chinezen was een lang leven onlosmakelijk verbonden met spiritualiteit en degenen die levenslange ontwikkeling nastreefden, werden ook gezien als spiritueel “gevorderd”. De twee bezigheden gaan zeker hand in hand, want hoe langer je leeft, hoe meer tijd je hebt om te mediteren, te bidden en andere spiritueel bevorderende oefeningen te doen!

Hoewel het tonisch is voor het hele lichaam, heeft rode (de meest gekweekte en meest medicinaal actieve) Reishi-paddenstoel vooral voordelen voor de lever- en hartorganen. Chinese geneeskunde kapitaliseert bepaalde organen, omdat ze worden gezien als een groep van twee of meer organen die samenwerken

Pure Mushrooms Bio Reishi
reishi