Maitake-paddenstoelen zijn een Japanse variëteit, in delen van Europa ook wel bekend als Hen-of-the Woods, Sheep’s Head of Ram’s Head. Ze zijn niet alleen heerlijke toevoegingen aan elke maaltijd, ze bieden tal van gezondheidsvoordelen en er wordt ook aangenomen dat ze geneeskrachtige helende eigenschappen hebben. Bekijk dit recept om uw maaltijd op smaak te brengen.
Hoewel deze paddenstoelen voornamelijk in de noordoostelijke delen van de Verenigde Staten voorkomen, zijn ze te vinden in de meeste Aziatische speciaalzaken, terwijl ze door hun veelzijdigheid gemakkelijk smaken kunnen aannemen die ver van hun Japanse oorsprong liggen. Maitake-paddenstoelenrecepten zijn daarom niet beperkt tot oosterse bereidingen – ze kunnen met geweldige resultaten worden toegevoegd aan een mix van verschillende keukens.
De volgende recepten zijn slechts een greep uit de verschillende manieren waarop u deze onschatbare ingrediënten kunt gebruiken, een van de meest favoriete soorten paddenstoelen die er zijn. Veel recepten vragen om de verse versie, maar je kunt net zo goed gedroogde Maitake-paddenstoelen vervangen. Onthoud echter dat de gedroogde variëteit moet worden geweekt en meer geconcentreerd van smaak is.
Het vermelde recept is voor 4 personen
Ingrediënten
- Gedroogde Maitake
- champignons – 7 oz
- Asperges – 3 oz
- Olijfolie – 2 el
- Knoflook – 3 teentjes, geplet
- Witte wijn – 2 el
- Fettuccine – 1 pakje (1½ lb)
- Zout – naar smaak
- Versgemalen peper – 1 theelepel
- Camembertkaas – 120 ml, in blokjes gesneden
Methode
Week de gedroogde paddenstoelen 30 minuten in heet water. Giet af, breek in hapklare stukjes en zet apart.
Breng een grote pan water aan de kook, voeg de pasta toe en kook beetgaar.
Snijd het houtige gedeelte van de asperges af en stoom de speren 6 – 7 minuten. Haal uit de stoompan, laat afkoelen en snijd diagonaal in reepjes van 2,5 cm breed.
Verhit intussen in een pan of wok met dikke bodem de olijfolie en voeg de opnieuw gehydrateerde champignons en de knoflook toe. Roerbak 2-3 minuten op hoog vuur, voeg dan de asperges toe en kook nog 1 – 2 minuten, tot alles goed gemengd is.
Zet het vuur lager en voeg de uitgelekte pasta, zout en peper toe. Meng goed, voeg de kaas toe en serveer onmiddellijk