Paddenstoelen maken deel uit van het schimmelkoninkrijk en hebben een sterke mystieke connectie in mythe en folklore. Veel paddenstoelen en schimmels kunnen giftig of hallucinogeen zijn, hoewel de meeste erg veilig zijn en grote gezondheidsvoordelen hebben. Er is lange tijd veel angst geweest rond paddenstoelen en het schimmelkoninkrijk, daardoor zijn er veel paddenstoelenmythes geweest die mensen op hun hoede hebben gemaakt om paddenstoelen te eten. Hier een paar voorbeelden die je een andere kijk geven op medicinale paddenstoelen.

Mythen over paddenstoelen

 

Alle paddenstoelen veroorzaken Candida

Paddenstoelen hebben in sommige kringen een slechte reputatie, die grotendeels worden aangewakkerd door degenen die anti-candida-diëten pushen en mensen aanmoedigen om alle paddenstoelen uit hun dieet te verwijderen omdat ze de aandoening verergeren. In feite zijn veel van de medicinale paddenstoelen zoals Shiitake buitengewoon effectief tegen candida. Shiitake is een heilzame gist en we hebben goede gist nodig om slechte gist te overwinnen. Shiitake ondersteunt de immuunrespons tegen candida en richt zich rechtstreeks op de ziekteverwekker om het uit te roeien. Degenen die van candida af willen, hoeven niet bang te zijn voor alle paddenstoelenproducten, neem wat shiitake in je leven!

Paddenstoelen stimuleren het immuunsysteem

Paddenstoelen zijn de echte adaptogenen, ze moduleren en geven het lichaam wat het nodig heeft. Als het immuunsysteem onderactief is, zullen ze het stimuleren om zijn werking te verbeteren, maar als het overactief is, zoals in het geval van een auto-immuunziekte, zullen ze het niet blijven stimuleren, maar in plaats daarvan reguleren.

Paddenstoelen hebben geen voedingswaarde

Paddenstoelen hebben eigenlijk veel voedingsvoordelen. Boordevol antioxidanten, medicinale verbindingen, vitamines, mineralen, vezels, aminozuren en nog veel meer.

Alle paddenstoelenproducten zijn hetzelfde

Niet alle paddenstoelproducten zijn hetzelfde. Wat belangrijk is om te zoeken en te vragen, is waar de paddenstoelen worden gekweekt en op welk medium, als ze biologisch zijn, hoe ze worden geëxtraheerd en welke delen van de paddenstoel worden gebruikt, al deze factoren kunnen het eindproduct beïnvloeden. We werken samen met verschillende deskundigen om paddo’s van de hoogste kwaliteit van over de hele wereld te kopen.

Paddenstoelen zijn giftig

Er zijn meer dan 1,5 miljoen soorten schimmels, en sommige zijn giftig, hoewel het maar een heel klein aantal is. Sommige schimmels kunnen mycotoxines bevatten die giftig zijn voor mensen, maar de medicinale paddenstoelen zijn niet giftig en volkomen veilig voor menselijke consumptie. Als je gaat foerageren, ga dan met een expert in het foerageren van paddenstoelen, die weet waar hij op moet letten en wat hij moet vermijden.

Er is geen wetenschap die de voordelen ondersteunt

Een complete mythe, want er zijn de afgelopen 10 jaar alleen al in Azië meer dan 100.000 onderzoeken gedaan naar functionele paddenstoelen, en de laatste jaren is er een enorme toename geweest in paddenstoel gerelateerde onderzoeken in het westen, omdat ze een populair wellnessproduct zijn geworden. Het onderzoek is er en culturen gebruiken deze paddenstoelen al duizenden jaren voor vele gezondheidsvoordelen.

Hopelijk heeft dat enkele veelvoorkomende mythes over paddenstoelen opgehelderd en benadrukt dat er niets is om bang voor te zijn met medicinale paddenstoelen. Ontdek hun voordelen en probeer ze uit!