Hier vind je een recept voor het bereiden van een pittige shiitake pan met gember en groenten. De gember past perfect bij de shiitake-paddenstoelen, de groenten maken het gerecht prachtig af.
Ingrediënten voor 2 porties
- 500 g shiitake – schoon en in tweeën gesneden
- 200 g koolrabi – grof raspen
- 130 g volkoren basmatirijst – goed afspoelen boven een zeef
- 100 g wortelen – grof raspen
Overige ingrediënten en kruiden
- 100 ml water
- 3 el sesamolie, geroosterd
- 3 el tamari (sojasaus)
- 1 eetlepel yaconsiroop
- 10 g gember – in dunne plakjes gesneden
- 2 el gehakte koriander
- Kristalzout en peper uit de molen
Voorbereiding
Bereidingstijd ongeveer 10 minuten
Kook- / baktijd ongeveer 15 minuten
Voor de shiitake pan kook je eerst de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit de olie in een pan en roerbak de gember 1 minuut. Voeg dan de shiitake paddenstoelen, koolrabi en wortelen toe, breng op smaak met tamari, peper en zout en bak 5 minuten.
Blus af met water, roer de yacon erdoor, breng aan de kook en breng op smaak.
Verdeel de shiitake pan over twee borden en serveer bestrooid met koriander.
Bekijk hier alle Shiitake producten